Maserati Forum banner
21 - 40 of 58 Posts
Kupiłem obudowę, żeby móc wymienić starą, która jest dość zniszczona. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w samej wymianie obudów? Jakieś pułapki lub rzeczy, na które powinienem uważać, rozbierając je?
Naprawa klucza

Czy to pomaga?

Kupiłem obudowę i szczerze mówiąc, wydaje się nie gorsza od oryginalnej. Nie miałem jednak odwagi, żeby rozpocząć proces bez posiadania innego działającego klucza.

Mam nadzieję, że stanie się to w przyszłym tygodniu.

C

Znalazłem mobilnego ślusarza w New Jersey, Payless Car Keys Corp, który dostarczył pilot OEM, dociął surowy klucz i zaprogramował go w naszej lokalizacji za ułamek ceny dealera. Był wydajny, punktualny i bardzo szybki. Gorąco polecam.

Znalazłem mobilnego ślusarza w New Jersey, Payless Car Keys Corp, który dostarczył pilot OEM, dociął surowy klucz i zaprogramował go w naszej lokalizacji za ułamek ceny dealera. Był wydajny, punktualny i bardzo szybki. Gorąco polecam.
Jeden post i polecasz ślusarza? Samochód musi być zaprogramowany u dealera, więc uważam to za wysoce podejrzane.

Więc... dealer wycenił mi klucz na 545 $ plus 1 godzinę pracy za 180 $.

Jeden mobilny ślusarz nie chciał tego zrobić, inny powiedział, że może to zrobić za pomocą klucza Maserati OEM za 350 $ lub klucza Dodge za 250 $.

Nie skorzystałem z żadnej z ich ofert, więc jeżdżę tylko z jednym kluczem... Dealer zaoferował gwarancję wymiany klucza za 350 $, którą również odrzuciłem. Na szczęście nasze klucze są wysoko i poza zasięgiem naszych dzieci, więc mała szansa, że je zgubimy (miejmy nadzieję)...

Piszę post, a ty polecasz ślusarza? Samochód musi być zaprogramowany u dealera, więc uważam to za wysoce podejrzane.
Rzeczywiście, chociaż jest to bardziej rozsądne, jeśli założysz, że zaprogramowano klucz (tj. chip RFID z istniejącego, działającego klucza został skopiowany)

Więc salon w południowej Florydzie pobiera 650 $ (485 $ części + 165 $ robocizny za zaprogramowanie kluczyka) za nowy kluczyk do Maserati (mam GTS z 2014 roku) ...

Zastanawiam się tylko, jakie są ceny (jeśli to możliwe, podaj lokalizację salonu), które wszyscy inni otrzymują, zanim "zainwestuję" w kilka nowych kluczyków.

Dziękuję!

P.S. Dla wszystkich, którzy mają problemy z akumulatorem, Maserati wymienia stare akumulatory kwasowo-ołowiowe na nowe akumulatory GlassMat (AGM). Wymieniłem swój kilka miesięcy temu i od tego czasu nie miałem żadnych problemów, nawet gdy zostawiłem samochód nieużywany przez 10 dni bez ładowarki podtrzymującej

👍
na sprzedaż mam dwa breloki do kluczy.

Zapłaciłem około 250 dolarów za wymianę klucza (drugi klucz) od tego ślusarza w Tempe, AZ
Skontaktowałem się z nimi i wycenili na 300 dolarów, ale to tylko klucz do otwierania drzwi. Nie ma możliwości wyłączenia alarmu... Niestety, tak naprawdę nie otrzymujesz w pełni funkcjonalnego drugiego klucza.

My? Czy mogę zrobić swój 2005 Quattroporte?
Przepraszam za późną odpowiedź, tak, możemy zamówić klucze w centrali, chociaż wymagane jest pewne papierkowanie, aby upewnić się, że istnieje dowód własności itp.
Czas realizacji wynosi zwykle dwa do trzech tygodni, klucze będą musiały zostać aktywowane w alarmie samochodowym, ale są wstępnie przycięte

Potrzebuję kluczyka do mojego Granturismo sport z 2014 roku. Przyciski są zablokowane. Nie działają poprawnie.
Przyciski są zablokowane? Przypuszczam, że otworzyłeś pilota, wyczyściłeś wszystkie styki (użyj również bardzo cienkiej igły do szycia, aby delikatnie przejechać po obwodzie przycisków, aby upewnić się, że nie ma tam żadnych zanieczyszczeń) a następnie sprawdziłeś, co dokładnie się dzieje po naciśnięciu przycisków...? Jest tam również nowa bateria, prawda?

Czekałem, aby dodać swoje komentarze na ten temat, oto one:

Kupiłem dwa używane Maserati. W każdym przypadku pierwsze pytanie, które zadałem, brzmiało: czy ma dwa kluczyki? Drugie pytanie brzmiało: czy ma wszystkie instrukcje obsługi? I wreszcie, czy ma koło zapasowe (lub zestaw do pompowania) i fabryczny zestaw narzędzi.

W każdym przypadku czegoś brakowało. Moja odpowiedź brzmiała: „napraw to albo nie ma umowy”. Zrobili to i nigdy nie musiałem się tym martwić.

Jeśli chodzi o drugi kluczyk, 550 dolarów to cena za nowy kluczyk zakodowany przez dealera. Nawet nie myśl o czymś mniejszym, bo możesz tego żałować bardziej niż upewnienia się, że na początek masz dwa kluczyki.

Pamiętaj również, że kiedy sprzedajesz ten samochód, możesz wydać pieniądze na coś (drugi kluczyk), co nigdy nie dało ci tego spokoju ducha, gdy go posiadałeś.

• Like
Reactions: SPR
Niedawno kupiłem brelok do kluczy na eBayu za około 50 dolarów. Zleciłem lokalnemu ślusarzowi sklonowanie klucza za 100 dolarów. Zdalna część na razie nie działa, ale otwiera samochód za pomocą ostrza i uruchamia samochód.
Mówi, że musi trochę poszukać, ale myśli, że może również uruchomić pilota. Ale kto wie....

Niedawno kupiłem brelok do kluczy na EBay za około 50 dolarów. Zleciłem lokalnemu ślusarzowi sklonowanie klucza za 100 dolarów. Pilot na razie nie działa, ale otwiera samochód za pomocą ostrza i uruchamia samochód.
Mówi, że musi trochę poszukać, ale myśli, że może również uruchomić pilota. Ale kto wie....

Upewnij się, że przenosisz tę część na nowy klucz... zwykle jest ona ukryta pod uszczelniaczem/klejem.
Image

Aby uzyskać drugi, w pełni działający kluczyk, musisz udać się do dealera i spodziewać się wydatku około 650 $

Otwiera samochód za pomocą kluczyka i uruchamia go bez problemu, ale przyciski na pilocie nie działają. Ta mała rurka/chip to transponder ID48, który można sklonować, aby pasował do działającego kluczyka.

Klonując transponder, samochód myśli, że to ten sam kluczyk.

On wymyśli, jak sprawić, by przyciski na pilocie działały, to tylko kwestia czasu.

21 - 40 of 58 Posts