Witajcie wszyscy, mam mojego Levante od roku i do tej pory samochód był w warsztacie z łącznie ponad 20 problemami z oprogramowaniem i 5 problemami fizycznymi! 2 dni temu mój samochód został zwrócony, ale muszę go jeszcze sprawdzić, ale mam kilka sprzecznych informacji, które chciałbym sprawdzić z innymi właścicielami, aby zobaczyć komentarze. Mój samochód od nowości nigdy nie jeździł poprawnie i wspomniałem w warsztacie, że podczas ciasnego skręcania występowało szarpanie. Powiedziano mi, że to tylko dlatego, że samochód jest duży i duże opony! Kilka tygodni temu złapałem gumę i zabrałem do warsztatu, żeby je sprawdzili, tylko po to, żeby usłyszeć, że są zużyte do metalu. To dziwne, ponieważ regularnie sprawdzam moje opony i na zewnątrz było widać 3-4 mm dobrego bieżnika, ale w środku, kiedy zostało to pokazane, do drutu. Warsztat zapytał, czy jeździło się dziwnie, bo musiałem to zauważyć! Po rozmowie z dealerem Maserati mam sprzeczne historie. Po pierwsze, że w Maserati Levante powinienem oczekiwać tylko 7000 mil na oponach. OK, jeśli to prawda, w porządku, ale powiedziano mi również przez mechanika, który dostarczył samochód, że jest problem, którego nie można rozwiązać i kiedy odwiedził włoską fabrykę, powiedziano mu, że mają mnóstwo problemów. Mój problem to BS, nie lubię BS ok, 2 opony kosztują ponad 500 funtów, to nie jest tutaj problem, to fakt, że zużyły się nierówno i niebezpiecznie. Zamierzam wymienić inne problemy, kiedy będę miał czas, ale chciałem tylko zobaczyć opinie na ten temat. Proszę o komentarze.