Maserati Forum banner

Problemy z Levante, czy ktoś jeszcze cierpi?

48K views 36 replies 24 participants last post by  PhatBoiGlen  
#1 ·
Witajcie wszyscy, mam mojego Levante od roku i do tej pory samochód był w warsztacie z łącznie ponad 20 problemami z oprogramowaniem i 5 problemami fizycznymi! 2 dni temu mój samochód został zwrócony, ale muszę go jeszcze sprawdzić, ale mam kilka sprzecznych informacji, które chciałbym sprawdzić z innymi właścicielami, aby zobaczyć komentarze. Mój samochód od nowości nigdy nie jeździł poprawnie i wspomniałem w warsztacie, że podczas ciasnego skręcania występowało szarpanie. Powiedziano mi, że to tylko dlatego, że samochód jest duży i duże opony! Kilka tygodni temu złapałem gumę i zabrałem do warsztatu, żeby je sprawdzili, tylko po to, żeby usłyszeć, że są zużyte do metalu. To dziwne, ponieważ regularnie sprawdzam moje opony i na zewnątrz było widać 3-4 mm dobrego bieżnika, ale w środku, kiedy zostało to pokazane, do drutu. Warsztat zapytał, czy jeździło się dziwnie, bo musiałem to zauważyć! Po rozmowie z dealerem Maserati mam sprzeczne historie. Po pierwsze, że w Maserati Levante powinienem oczekiwać tylko 7000 mil na oponach. OK, jeśli to prawda, w porządku, ale powiedziano mi również przez mechanika, który dostarczył samochód, że jest problem, którego nie można rozwiązać i kiedy odwiedził włoską fabrykę, powiedziano mu, że mają mnóstwo problemów. Mój problem to BS, nie lubię BS ok, 2 opony kosztują ponad 500 funtów, to nie jest tutaj problem, to fakt, że zużyły się nierówno i niebezpiecznie. Zamierzam wymienić inne problemy, kiedy będę miał czas, ale chciałem tylko zobaczyć opinie na ten temat. Proszę o komentarze.

#2 ·
Oni nie kłamią.

Trzęsienie wynika z tego, że opony są szerokie i nie mają wystarczającej przyczepności na zimno, i nierzadko zdarza się, że wytrzymują mniej niż 15 000 km. To nie jest problem specyficzny dla Maserati, dotyczy każdego producenta od Porsche po Mercedesa i tak obecnie produkowane są opony - zwłaszcza Pirellis.
To, czego naprawdę potrzebujesz, to ustawienie geometrii kół, aby sprawdzić, czy wszystko jest w normie, może to złagodzić niektóre problemy - takie jak nierównomierne zużycie.

Powinieneś sprawdzić http://www.maseratilevanteforum.com/, tam prawdopodobnie wiedzą więcej.

#5 ·
awaria silnika w Levante z 2017 roku

Mój ma grudzień 2017, 10 400 mil.

Silnik się zatarł po szybkiej jeździe, a następnie pokonywaniu ciasnego zakrętu wokół ronda, chcę sprawdzić, czy ktoś inny doświadczył tego problemu. Powiedziano mi, że prawdopodobnie jest to problem z pompą oleju i może być bardziej powszechny, niż się wydaje.

Naprawdę mam problem, ponieważ niestety zdecydowałem się na serwisowanie go przez mobilnego mechanika przy przebiegu 9400 mil i w wieku 14 miesięcy, użyłem właściwego oleju i filtra, ale niezależnie od tego Maserati twierdzi, że unieważniłem gwarancję - koszt to 24 000 funtów za nowy silnik.

Koszmarnie!!!!

#7 ·
awaria silnika w Levante z 2017 roku

Mój jest z grudnia 2017 roku, 10 400 mil przebiegu.

Silnik się zatarł po szybkiej jeździe, a następnie pokonywaniu ostrego zakrętu na rondzie. Chcę sprawdzić, czy ktoś inny miał ten problem. Powiedziano mi, że prawdopodobnie jest to problem z pompą oleju i może być bardziej powszechny, niż się wydaje.

Jestem naprawdę w tarapatach, ponieważ niestety zdecydowałem się na serwisowanie przez mobilnego mechanika przy przebiegu 9 400 mil i w wieku 14 miesięcy. Użyłem właściwego oleju i filtra, ale Maserati twierdzi, że unieważniłem gwarancję - koszt nowego silnika to 24 000 funtów.

Koszmarnie!!!!
Miałem dokładnie ten sam problem. Silnik się zatarł i olej rozlał się wszędzie.
Musiałem zapłacić 25 000 funtów za nowy silnik, ponieważ powiedzieli, że filtr oleju nie został wymieniony. To było nieprawdziwe i żałosne usprawiedliwienie dla samochodu, który miał 18 miesięcy.

#9 ·
ZERO problemy
sąsiad ma również levante s rok nowszy 2018
również idealny
wspaniały suv

czytaj między wierszami z wieloma z tych postów
liczba postów mniejsza niż 5-10, a potem znikają (trolle)
duże ZIEWNIĘCIE
tu po prostu mówię prawdę
Moje posty są autentyczne. Miałem koszmar z moim levante. Cieszę się, że nie miałeś takich samych problemów ze swoim samochodem. Mam nadzieję, że tak pozostanie.

#11 · (Edited)
Układ kierowniczy Ackermanna. To dzięki niemu prowadzi się tak cholernie dobrze. Tak samo jak w moim Stelvio. Prowadzenie i wchodzenie w zakręty jest tak dobre jak w moich samochodach Lotus. Uświadomcie sobie, że 10 lat temu wszyscy narzekaliśmy, że nasze ciężkie SUV-y zużywały zewnętrzne krawędzie opon, tak jak wszystkie pick-upy. Wielu z nas, którzy czasami wchodzą w zakręty, dobrze równoważy zużycie. Jeśli jeździsz jak stara baba lub JEŹDZISZ TYLKO po autostradzie, szybciej zużyjesz opony po wewnętrznej stronie. Reszta z nas ma zrównoważone zużycie zamiast zużywania zewnętrznych krawędzi. Jeśli jeździsz na chronicznie niedopompowanych oponach, pogorszy to problemy ze zużyciem.

#19 ·
Układ kierowniczy Ackermanna. To dzięki niemu prowadzi się tak cholernie dobrze. Tak samo jak mój Stelvio. Prowadzenie i wchodzenie w zakręty jest tak dobre jak w moich samochodach Lotus. Uświadomcie sobie, że 10 lat temu wszyscy narzekaliśmy, że nasze ciężkie SUV-y zużywały zewnętrzne rogi opon, tak jak wszystkie pick-upy. Wielu z nas, którzy czasami wchodzą w zakręty, dobrze równoważy zużycie. Jeśli jeździsz jak stara baba lub TYLKO po autostradzie, szybciej zużyjesz opony po wewnętrznej stronie. Reszta z nas ma zrównoważone zużycie zamiast ścierania zewnętrznych krawędzi. Jeśli jeździsz na chronicznie niedopompowanych oponach, pogorszysz problemy ze zużyciem.

Facet, który rozwalił silnik, prawdopodobnie nawet nie sprawdził poziomu oleju po zakończeniu. Prawdopodobnie nawet nie ma manometru do opon ani nie wie, gdzie go włożyć.
Twój komentarz na temat jakości prowadzenia w porównaniu do Stelvio przykuł moją uwagę. Właśnie zamieniłem Stelvio Quad na '19 Levante GTS (głównie po to, żeby mieć V8) i uważam, że układ kierowniczy jest powolny w porównaniu do szybkości Stelvio. Zastanawiam się, czy jest problem z układem kierowniczym? Skręca bardziej jak Lexus mojej żony. Kiedy będę miał okazję, spróbuję poszukać sposobu na przyspieszenie przełożenia układu kierowniczego.

#14 ·
Witajcie wszyscy, mam mojego Levante od roku i jak dotąd samochód wrócił do warsztatu z łącznie ponad 20 problemami z oprogramowaniem i 5 problemami fizycznymi!
2 dni temu mój samochód został zwrócony, ale muszę go jeszcze sprawdzić, ale mam kilka sprzecznych informacji, które chciałbym sprawdzić z innymi właścicielami, aby zobaczyć komentarze.
Mój samochód od nowości nigdy nie jeździł poprawnie i wspomniałem w warsztacie, że podczas ciasnego skręcania występowało szarpanie. Powiedziano mi, że to tylko dlatego, że samochód jest duży i duże opony!
Kilka tygodni temu złapałem gumę i zabrałem do warsztatu, żeby je sprawdzili, tylko po to, żeby usłyszeć, że są zużyte do metalu. To dziwne, ponieważ regularnie sprawdzam opony i na zewnątrz było widać 3-4 mm dobrego bieżnika, ale na pewno w środku, gdy zostało to pokazane, było do drutu.
Warsztat zapytał, czy jechał dziwnie, bo musiałem to zauważyć!

Po rozmowie z dealerem Maserati usłyszałem sprzeczne historie. Po pierwsze, że w Maserati Levante powinienem spodziewać się tylko 7000 mil na oponach. OK, jeśli to prawda, to w porządku, ale powiedziano mi również przez mechanika, który dostarczył samochód, że jest problem, którego nie można rozwiązać i kiedy odwiedził włoską fabrykę, powiedziano mu, że mają mnóstwo problemów.
Mój problem to BS, nie lubię BS ok, 2 opony kosztują ponad 500 funtów, to nie jest problem, to fakt, że zużyły się nierówno i niebezpiecznie.
Zamierzam wymienić inne problemy, kiedy będę miał czas, ale chciałem tylko zobaczyć opinie na ten temat.
Proszę o komentarze.
Tak.......Mój został wczoraj ponownie odebrany na pace przyczepy...to już 4 raz, kiedy został odebrany, rura płynu chłodzącego odpadła, pojawiła się kontrolka ostrzegawcza ESC, co było problemem z czujnikiem, następnie głośniki nie działały, problemy z bezkluczykowym dostępem i wczoraj miałem wskaźnik ostrzegawczy na desce rozdzielczej i ostrzeżenia serwisowe, z awarią wspomagania kierownicy. Serwis został zarezerwowany na czerwiec, więc nie przegapiony, ale nie ma się wydarzyć za kilka tygodni....wynikiem dzisiaj było to, że akumulator ma słaby stan i teraz nie ma żadnych lampek ostrzegawczych.

Uwielbiałem ten samochód.....już go tak bardzo nie kocham, co jest naprawdę wstydem...to naprawdę psuje to, co jest fajnym samochodem, aby radzić sobie z tego typu usterkami. Posiadam go od nieco ponad roku.

#18 ·
Witajcie wszyscy, mam mojego Levante od roku i jak dotąd samochód wrócił do warsztatu z łącznie ponad 20 problemami z oprogramowaniem i 5 problemami fizycznymi!
2 dni temu mój samochód został zwrócony, ale muszę go jeszcze sprawdzić, ale mam kilka sprzecznych informacji, które chciałbym sprawdzić z innymi właścicielami, aby zobaczyć komentarze.
Mój samochód od nowości nigdy nie jeździł poprawnie i wspomniałem w warsztacie, że podczas ciasnego skręcania występowało szarpanie. Powiedziano mi, że to tylko dlatego, że samochód jest duży i duże opony!
Kilka tygodni temu złapałem przebicie i zabrałem do warsztatu, aby je sprawdzić, tylko po to, aby usłyszeć, że zużyły się do metalu. To dziwne, ponieważ regularnie sprawdzam opony i na zewnątrz było widać 3-4 mm dobrego bieżnika, ale w środku, kiedy zostało to pokazane, do drutu.
Warsztat zapytał, czy jeździło się dziwnie, bo musiałem to zauważyć!

Po rozmowie z dealerem Maserati mam sprzeczne historie. Po pierwsze, że w Maserati Levante powinienem spodziewać się tylko 7000 mil na oponach. OK, jeśli to prawda, w porządku, ale powiedziano mi również przez mechanika, który dostarczył samochód, że jest problem, którego nie można rozwiązać i kiedy odwiedził włoską fabrykę, powiedziano mu, że mają mnóstwo problemów.
Mój problem to BS, nie lubię BS ok, 2 opony kosztują ponad 500 funtów, to nie jest tu problem, to fakt, że zużyły się nierówno i niebezpiecznie.
Zamierzam wymienić inne problemy, kiedy będę miał czas, ale chciałem tylko zobaczyć opinie na ten temat.
Proszę o komentarze.
Właśnie zobaczyłem post. Miałem drobne problemy z wyciekiem węża chłodnicy, skrzypiącymi hamulcami itp. Boki moich przednich opon zużyły się przy 20000 milach. Zapytałem dealera i powiedzieli, że Levante, a także niektóre inne marki, muszą trzymać się drogi dla wydajności. Cambri, który to reguluje, jest ustawiony, nie można go regulować. Miałem szczęście, że dostałem przedstawiciela Goodyeara przez telefon i dali mi 50% zniżki na opony.
Świetnie, ale idzie w dół.
To było kilka tygodni temu. Teraz, kiedy wyjeżdżam z garażu i skręcam kierownicą, bardzo głośny dźwięk skrobania po prawej stronie. Przyniosłem to do dealera i niestety widział to w wielu Masseratach. Okazuje się, że przegroda po prawej stronie z czasem nagrzewa się i pęcznieje. Zatem po zamontowaniu nowych opon mogą się ocierać. Jeśli ustawię wysokość na inny poziom, nie ociera się. Właśnie zadzwoniłem do Masserati North America i dali mi numer sprawy. Chcą to zbadać. Jak dotąd nie mają żadnych raportów na ten temat. Tak, są problemy, ale Masserati za tym stoi. Jeśli jest zbyt wiele problemów, jak powiedziałeś, czas zadzwonić do Masserati North America

#20 ·
Uważam, że w 2018 roku układ kierowniczy Maserati został zmieniony z hydraulicznego na elektryczne wspomaganie kierownicy, które było potrzebne do półautonomicznego wspomagania kierowcy, które wymaga elektrycznego wspomagania kierownicy, aby można je było prawidłowo wdrożyć. Był to pewien kompromis, ponieważ czucie nie jest już tak bezpośrednie jak w poprzednim ustawieniu.

#23 ·
2021 Levante GT Hybrid NAJGORSZY SAMOCHÓD, JAKI KIEDYKOLWIEK MIAŁEM Od zakupu miałem z nim tylko problemy. Zaczynając od tego, że Maserati potrzebowało 3 tygodnie na zainicjowanie trackera, przez wezwanie do serwisu, wymianę wadliwego głośnika, usterki w systemie informacyjno-rozrywkowym, niełączenie się Apple CarPlay (cały czas!), nagłe wyłączanie się jednego z kanałów audio, nie działający mechanizm blokowania drzwi i wreszcie niewyjaśniony hałas silnika, którego nie można było zdiagnozować! Po tym, jak autoryzowany dealer Maserati wymienił wiele części i nadal nie był w stanie ustalić, co powoduje hałas silnika, Maserati zgodziło się na wymianę silnika! To w 17-miesięcznym samochodzie z przebiegiem 16 tys. mil! Posiadałem wszelkiego rodzaju samochody BMW, Mercedesa, Land Rovera, Ferrari, nie wspominając o japońskich, a Maserati jest zdecydowanie NAJGORSZYM samochodem, jaki kiedykolwiek miałem. A tych, którzy ośmielą się sugerować, że jestem trollem, zapraszam do kupna tego złomu ode mnie!

#24 ·
2021 Levante GT Hybrid NAJGORSZY SAMOCHÓD, JAKI KIEDYKOLWIEK MIAŁEM Od zakupu miałem z nim tylko problemy. Zaczynając od tego, że Maserati potrzebowało 3 tygodnie na zainicjowanie trackera, przez wezwanie do serwisu, wymianę wadliwego głośnika, usterki w systemie informacyjno-rozrywkowym, nie działające Apple CarPlay (cały czas!), nagłe wyłączanie się jednego z kanałów audio, niedziałający mechanizm blokowania drzwi, a na koniec niewyjaśniony hałas silnika, którego nie można było zdiagnozować! Po tym, jak autoryzowany dealer Maserati wymienił mnóstwo części i nadal nie był w stanie ustalić, co powoduje hałas silnika, Maserati zgodziło się wymienić silnik! To w 17-miesięcznym samochodzie z przebiegiem 16 tys. mil! Posiadałem wszystkie rodzaje samochodów BMW, Mercedesa, Land Rovera, Ferrari, nie wspominając o japońskich, a Maserati jest zdecydowanie NAJGORSZYM samochodem, jaki kiedykolwiek miałem. A tych, którzy ośmielą się zasugerować, że jestem trollem, zapraszam do kupna tego złomu ode mnie!
Smutno mi czytać o twoich doświadczeniach i dziękuję za podzielenie się nimi (wyżalenie się) tutaj! Wiem, że to żadne pocieszenie, ale na szczęście dla większości z nas jesteś wyjątkiem. Trzyletni S tutaj i to czysta przyjemność!

#26 ·
Daleki jestem od bycia wyjątkiem. Przez miesiące, podczas gdy rozwiązywałem wszystkie problemy, poznałem ludzi w moim 'lokalnym' autoryzowanym warsztacie Maserati i otworzyli mi oczy na mierną jakość samochodów, które produkuje Maserati. A obsługa klienta jest po prostu żałosna, nie istnieje! Wielka Brytania to "mały" kraj liczący 67 milionów ludzi, ale biuro przedstawicielskie Maserati GB ma w sumie 3 osoby w nim pracujące. Klienci z Wielkiej Brytanii muszą dzwonić do Włoch, aby ktoś wysłuchał ich problemów. A warsztaty? Jest tylko jeden autoryzowany warsztat dla całej południowej Anglii i drugi w Londynie. W sumie 12 dla całej Wielkiej Brytanii (w tym 2 w Szkocji i 1 w Irlandii Północnej)! Trzeba zarezerwować serwis z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem, a jeśli masz nawet mały problem, musisz czekać tygodniami, zanim go rozwiążą. Mój problem z silnikiem - samochód jest w warsztacie już od 3 miesięcy (!!!) i wciąż nie wiem, kiedy go dostanę z powrotem i czy będzie działał! Był film, który widziałem, zanim poszedłem i kupiłem mojego Levante, i wtedy też myślałem, że facet po prostu miał pecha, był wyjątkiem. Jak bardzo się myliłem! Oto film, miłego oglądania!

#28 ·
Cóż, dodam 2 inne Levante w naszej okolicy, 2018 i 2019. Obaj właściciele planują kupić kolejny, gdy nadejdzie czas. Wcześniej mieliśmy Ml63 i żonie podoba się znacznie bardziej. Po 4 latach posiadania Levante zostaniemy więc przy Maser👍
Jakoś w to nie wierzę, ale powodzenia dla ciebie i twoich sąsiadów! Jeśli chodzi o mnie, odebrałem nowego Range Rovera i uwielbiam go! Nie mogę się doczekać, aż pozbędę się Levante do pierwszego "szczęśliwca" odpowiadającego na moje ogłoszenie sprzedaży, jak tylko odbiorę go z warsztatu, z zupełnie nowym silnikiem!

#30 ·
Mój Maserati Levante 2017 zmarł w zeszłym tygodniu przy 85 tys. km.
Maserati of North America zaoferowało tylko 5 tys. dolarów na wymianę silnika za 38 tys. dolarów.
Niewiarygodne...!!
Ostrzeżenie o nierównych oponach również wystąpiło dwukrotnie!
MASERATI MUSI PONIEŚĆ ODPOWIEDZIALNOŚĆ I MUSIMY ODZYSKAĆ NASZE PIENIĄDZE (WYDANE NA NIEOCZEKIWANE I ABSOLUTNIE NIEPOTRZEBNE RZECZY)

#32 ·
Witajcie wszyscy, mam mojego Levante od roku i do tej pory samochód wrócił do warsztatu z łącznie ponad 20 problemami z oprogramowaniem i 5 problemami fizycznymi!
Kilka tygodni temu złapałem gumę i zabrałem do warsztatu, żeby je sprawdzili, tylko po to, żeby usłyszeć, że są zużyte do metalu. To dziwne, ponieważ regularnie sprawdzam moje opony i na zewnątrz było widać 3-4 mm dobrego bieżnika, ale na pewno w środku było do drutu.
Warsztat zapytał, czy jeździło się dziwnie, bo musiałem to zauważyć!

Po rozmowie z dealerem Maserati usłyszałem sprzeczne historie. Po pierwsze, że w Maserati Levante powinienem oczekiwać tylko 7000 mil na oponach. OK, jeśli to prawda, to w porządku, ale powiedziano mi również przez mechanika, który dostarczył samochód, że jest problem, którego nie można rozwiązać i kiedy odwiedził włoską fabrykę, powiedziano mu, że mają mnóstwo problemów.
Mój problem to BS, nie lubię BS ok, 2 opony kosztują ponad 500 funtów, to nie jest problem, chodzi o to, że zużyły się nierówno i niebezpiecznie.
Proszę o komentarze.
Miałem gt, jeździłem nim z dużą prędkością na autostradzie i uzyskałem 17 000 mil z moich opon. Dwa razy go ustawiałem i dwa razy obracałem.