Maserati Forum banner
1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Maserati GTS 2014
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
My car is 14 GTS and he is weird.
133240
The suspension light showed up and disappeared again and again. The first time I had this light on was 2018. I took the car to dealer and they said nothing was wrong. This light didn’t show up until 2019. I went to several local shops and they said nothing wrong with the machines. Sometimes when the light popped up, I just restarted the engine then this light would go off. This time is tough, the light came back again and I couldn’t get rid of it. I went to friend’s shop to check. The engineer told me that every physical parts are good but the skyhook suspension ECU is broken. It took 1700 to change the ECU included labor. I never drive crazy before. Although I felt bumps when driving with this light on, the engineer told me I can still drive it with this light. It just makes the suspension harder. So...my dear community, what should I do? I need suggestions plz:)))))
 

·
Registered
Joined
·
376 Posts
You didn't say whether the faults were actually cleared by a scanner. They will go away after a restart but then come back later.
After I cleared mine with a scanner, they did not return. I agree about the battery charge issue and even "new" batteries can sometimes be faulty and not hold a fully charge.
 

·
Registered
Joined
·
120 Posts
Hello @SkyhookError
We would like to hear more about your concerns to determine how we may assist. Please send us a private message with your VIN so that we can investigate further.

MaseratiCares
 

·
Registered
Joined
·
111 Posts
Hello,

I have the same issue. With my AUTEL, I saw before reset 2 defaults : C1161 and U1706.
I don't know if u have the same error code.

It's not the battery. I changed it but I had recently the issue.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Hello,

I have the same issue. With my AUTEL, I saw before reset 2 defaults : C1161 and U1706.
I don't know if u have the same error code.

It's not the battery. I changed it but I had recently the issue.
Hi!! did you solve this with skyhook? - I have the same codes!!! But cant erase with a scanner. comes back up....also have fully good battery.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
If the system faults it can go to an extreme degree of damping making ride quality rather non-compliant. If your ride is good despite the light, maybe don't pay attention to the light?
Thanx- The ride is with no issues. perfect as to what I am used to. Handling good, I Erase the codes but they come back: U1712-No communication with NAS- No signal, and U1706-No communication with NFR-No signal. I checked the suspensions cables coming from front struts- looks good. help.........must be a simple thing man!!
 
1 - 16 of 16 Posts
Top