Maserati Forum banner
61 - 80 of 121 Posts
Aby wyjaśnić kwestię żarówek LED w naszych samochodach:
1. Przednia kopuła wymaga 194, 3 sztuki (168 jest zamienne z 194)
2. Każda tylna kopuła wymaga 6418 (festoon 35/36mm)
3. Schowek wymaga 1 168/194
4. L i P na nogi wymagają 1 168/194
5. Bagażnik wymaga 1 194/168
W związku z tym możesz po prostu udać się do lokalnego sklepu Advance Auto Parts i kupić dobre rzeczy, Sylvania Zevo 6000k super brights
Żeby było jasne, potrzebujesz 7 - 168/194
2 - 6418 (festoon 35/36mm) 100 $ za oświetlenie wnętrza.
Powinno tak być od fabryki w 2016 roku.

Czytając sporo postów na różnych wątkach, wydaje się, że awaria składania do przodu fotela pasażera jest dość powszechnym problemem w tych samochodach (w tym w moim). Jeden lub dwóch użytkowników z powodzeniem rozwiązało ten problem, używając metody resetowania opisanej w instrukcji, ale inni (ponownie, w tym mój samochód) nie mieli tyle szczęścia. Mam wizytę w serwisie u dealera za kilka tygodni i dowiem się, w czym problem, ale zastanawiam się, czy ktoś wie, co dokładnie to powoduje; czy to moduł w szynie fotela, czy jakaś inna część mechaniczna lub elektryczna? Wszystkie inne funkcje regulacji położenia fotela działają dobrze, tylko ta funkcja jest najwyraźniej dotknięta i wydaje się, że występuje tylko w fotelu pasażera. Użytkownik, który właśnie kupił '17 GT i opublikował wprowadzenie, również wspomniał o tym samym problemie. Więc... czy to epidemia awarii komponentów?
U mnie też tak jest. Po prostu myślałem, że fotel pasażera się nie przesuwa do przodu i trzeba to robić ręcznie, schylając się i przesuwając go. Dajcie znać, jeśli coś usłyszycie.

Naprawiono!

Uwaga dla wszystkich z problemem:
Musisz postępować zgodnie z procedurą dokładnie tak, jak opisano.
Kluczyk w stacyjce w pozycji OFF
Otwórz prawe drzwi
W ciągu 5 sekund: Przesuń fotel do przodu/do tyłu/do przodu/do tyłu (nie do końca, tylko na chwilę w każdą stronę)
NATYCHMIAST złóż oparcie fotela do przodu
Pozwól fotelowi wykonać dwa cykle przód/tył.

To działa. Tylko jeśli zrobisz to zgodnie z opisem.
to jak stara gra Contra. Góra góra lewo prawo lewo prawo B A start?
Haha.

żeby wyjaśnić. Siedzisz na miejscu pasażera i używasz automatycznego przód i tył. Następnie składasz fotel do przodu, naciskając zatrzask, aby złożyć fotel do góry, aby dostać się z tyłu? Kiedy mówisz 2 cykle, zakładam, że to cykle ręczne. Fizycznie pchać do przodu, do tyłu, odblokować, pchać do przodu, a następnie z powrotem.

Naprawione!

Uwaga dla wszystkich z problemem:
Musisz postępować zgodnie z procedurą dokładnie tak, jak opisano.
Kluczyk w pozycji OFF
Otwórz prawe drzwi
W ciągu 5 sekund: Przesuń siedzenie do przodu/do tyłu/do przodu/do tyłu (nie do końca, tylko na chwilę w każdą stronę)
NATYCHMIAST złóż oparcie do przodu
Pozwól siedzeniu wykonać dwa cykle do tyłu/do przodu

To działa. Tylko jeśli zrobisz to tak, jak opisano.
Ok, próbowałem. Tylko żeby się upewnić, kiedy mówisz kluczyk w pozycji off, to jest całkowicie z powrotem do pozycji, w której można go wyjąć, jeśli chcesz? Również, kiedy składasz oparcie do przodu, czy zaczyna się ono od razu poruszać, czy musiałeś zrobić coś jeszcze? Mój nie współpracuje. Musi to być błąd użytkownika, ale nie jestem pewien, gdzie coś psuję, kurde.

Ok, próbowałem. Tylko żeby się upewnić, kiedy mówisz kluczyk w pozycji wyłączonej, to znaczy całkowicie z powrotem do pozycji, w której możesz go wyjąć, jeśli chcesz? Również, kiedy składasz siedzenie do przodu, czy zaczyna się ono od razu ruszać, czy musiałeś zrobić coś jeszcze? Mój nie współpracuje. Musi to być błąd użytkownika, ale nie jestem pewien, gdzie coś psuję, do cholery.
Powinno zacząć się od razu ruszać.

C

1) Wygląda na to, że przyciski mają ograniczoną żywotność. Co najmniej jeden inny użytkownik zgłosił problemy i naprawił je, wymieniając kierownicę. Możliwe, że to taśma kierownicy, ale na razie nie jest to jasne.
2) Pass
3) Na pewno twój samochód ma Bluetooth? Wczesne modele były opcjonalne.

C
Czy ktoś wie, ile kosztuje kierownica? Moje lepkie przyciski przestały działać. Znając Maseratiego, założę się, że to aż 2 tys. Mój Mercedes kosztował około 1500.

Any idea how much a steering wheel costs. My sticky buttons all stopped working. Knowing maserati I bet its as much as 2k. My mercedes was about 1500.
Możesz wymienić wszystkie przyciski bez konieczności wymiany całej kierownicy. Jeśli zdecydujesz się na wymianę kierownicy, NIE kupuj jej bezpośrednio od Maserati. Zażyczą sobie nawet 4 tys. dolarów za jedną. Spójrz na Scuderia Car Parts (około 2 tys. dolarów) lub poszukaj używanej kierownicy na eBay.

Scuderia Car Parts

Jaką masz kierownicę? Czy jest cała czarna, czy to niestandardowa kierownica Maserati?

Zielony klucz

Zresetuj zegar na wyświetlaczu deski rozdzielczej do poprzedniego roku (tj. 2014). Klucz zniknie. Ikona przypomnienia o serwisie jest uruchamiana przez daty kalendarzowe. Jedyną ceną, jaką płacisz, jest to, że wyświetlacz deski rozdzielczej ma zły dzień tygodnia. Samochód nie wie, który to rok.
O mój Boże. DZIĘKUJĘ. Nie mogłem zrozumieć, co do cholery się włączało?

Możesz wymienić wszystkie przyciski bez konieczności wymiany całej kierownicy. Jeśli zdecydujesz się wymienić kierownicę, NIE kupuj jej bezpośrednio od Maserati. Za jedną pobiorą nawet 4000 $. Spójrz na Scuderia Car Parts (około 2000 $) lub poszukaj na eBay używanej kierownicy.

Scuderia Car Parts

Jaką masz kierownicę? Czy jest cała czarna, czy to niestandardowa kierownica Maserati?
Tak, moje przyciski przestały działać, z wyjątkiem klaksonu. Czy próbowałeś je wyjąć i wyczyścić?

Szukam również pokrętła, które włącza światło. Złamało się i potrzebuję zamiennika? Czy ktoś wie, gdzie można go dostać?

Tak, moje przyciski przestały działać, z wyjątkiem klaksonu. Czy próbowałeś je wyjąć i wyczyścić?

Szukam również pokrętła, które włącza światło. Odłamało się i potrzebuję zamiennika? Czy ktoś wie, gdzie można go dostać?
Najprawdopodobniej nie uda ci się ich wyczyścić. Po rozebraniu bardzo trudno je złożyć ponownie. Wiem to z doświadczenia.

Nie jestem pewien, do czego odnosisz się w odniesieniu do świateł. Czy możesz zamieścić zdjęcie lub opisać problem bardziej szczegółowo?

Na koniec, jaką masz kierownicę? Czy jest czarna na czarnym tle, czy w innym kolorze?

Czy ktoś miał jakieś problemy z niedziałającym tylnym prawym światłem postojowym/pozycyjnym? Sprawdziłem połączenie i do światła LED nie dochodzi zasilanie. Sprawdziłem również bezpieczniki i wszystkie wydają się działać. Czy coś pomijam, czy może to być przekaźnik powodujący problem? Nie dostaję kontrolki na desce rozdzielczej informującej mnie o tym, że jest ono wyłączone?

Czy ktoś miał jakieś problemy z niedziałającym tylnym prawym światłem postojowym/pozycyjnym? Sprawdziłem połączenie i do światła LED nie dochodzi prąd. Sprawdziłem również bezpieczniki i wszystkie wydają się działać. Czy coś pomijam, czy może to być przekaźnik powodujący problem? Nie zapala się kontrolka na desce rozdzielczej informująca mnie o tym, że jest wyłączona?
Mam ten sam problem co Kea Bee... właśnie o tym pisałem. Sprawdzę zasilanie światła (świateł). Sprawdziłeś oba?

Mam ten sam problem Kea Bee...właśnie o tym pisałem. Sprawdzę zasilanie światła (świateł). Sprawdziłeś oba?
Zrobiłem to, że zdjąłem wykładzinę z bagażnika i prześledziłem okablowanie. Jeśli masz e-mail, nagrałem trochę wideo telefonem komórkowym. Mogę spróbować Ci je wysłać. Jeśli nie dostaniesz go od razu, jestem teraz w pracy, więc bądź cierpliwy. Zrobiłem cały film, który zamierzam opublikować na YouTube, kiedy tylko znajdę czas, aby go zmontować.

61 - 80 of 121 Posts