Maserati Forum banner
21 - 40 of 121 Posts
Światło w podnóżku było kompletnym PITA ze względu na zginanie i pozycję ciała potrzebną do zobaczenia i podważenia, ale w końcu wyskoczyło i jest to kolejna żarówka W5W. Moje światła kałużowe wyskoczyły z łatwością.
Po prostu wyłam światła w podnóżku płaskim śrubokrętem. Możesz kupić nowe w lokalnym garażu Fiata / Alfa Romeo. Fiat 500, Fiat Croma, Alfa Romeo 156, Alfa Romeo Guiletta i wiele innych mają te same gniazda świateł.Spójrz: Alfa Romeo 916 GTV Spider 1995 2005 Door Card Courtesy Light Left Right | eBay

Cześć Ludzie, właśnie kupiłem nowy 2008 GT - uwielbiam go! Kilka problemów z systemem radiowym.
1. Przycisk "źródło" w radiu i przycisk SRC na kierownicy NIE działają. Co się dzieje?
2. Schowek nie otwiera się. Tak, próbowałem wszystkiego, kluczy, mocnego pociągania itp. Dziwne..
3. Jak uzyskać połączenie Bluetooth?
Wszelka pomoc byłaby mile widziana.
Pozdrawiam,
Dave

Standardowe narzędzie to usunie.

Uważaj bardzo, jeśli odłączasz rzeczy. Odłącz zasilanie *przed* podłączeniem wideo i odwrotnie.

Bluetooth wymaga sprzętu 8.0 i nowszego

Menu
Radio - Diagnostyka telefoniczna
Opis jednostki
Wersja oprogramowania jednostki.

Nie udało mi się tego samemu wypróbować.

C

PRAWIDŁOWE SPECYFIKACJE I ZMIANY WYKORZYSTANE W FABRYCE DLA LEPSZEGO ZUŻYCIA

W przypadku, gdyby to komuś pomogło w przyszłości.... To są specyfikacje, które otrzymałem od niesamowitych ludzi z Formula Dynamics, na wypadek gdyby dane, które pobierał mój mechanik, były niedokładne.

"Oto specyfikacja fabryczna...

Ustawienia wyrównania fabrycznego
Zbieżność przednia: -2 mm (całkowity rozbieżność) ****Zgodnie z Jasonem powyżej i innymi źródłami, NIE ROZBIEŻNOŚĆ! Na zbieżności powinno być faktycznie lekkie zbieżność...około +.25
Zbieżność tylna: +4 mm (całkowita zbieżność) **** Zmniejsz zbieżność w kierunku neutralnym, jeśli zużywa się przedwcześnie
Kąt pochylenia przedni: -0°30’
Kąt pochylenia tylny: -1°30’
Kąt pochylenia koła: Ustawienie fabryczne (zazwyczaj +4 35' +- 6')

Sugerowałbym, aby klient porównał swoje aktualne ustawienia z podaną powyżej specyfikacją fabryczną. Jeśli odbiega, po prostu to popraw. Jeśli jest blisko specyfikacji i nadal ma problemy, może spróbować jeszcze bardziej zmniejszyć kąt pochylenia i zmniejszyć ustawienie zbieżności, aby było bardziej neutralne. Jedynym problemem będzie to, jak dużą regulację warsztat będzie w stanie faktycznie osiągnąć, regulatory fabryczne nie pozwalają na dużą regulację."

Widziałem post od kogoś na stronie, w którym napisano, że istnieje wąż chłodzący do wody, aby schłodzić skrzynię biegów, gdy się nagrzewa. Wąż kosztuje poniżej 10 dolarów, ale robocizna to 1 tys. dolarów za jego wymianę. Ponadto w poście napisano, że płyn chłodzący jest taki sam, który chłodzi silnik, więc samochód musi być odholowany do serwisu, jeśli wycieka.

Wiem, że wszystkie samochody mają problemy, moja pompa wody w 911 z 2006 roku musi być wymieniana co 5 lat lub 30 tys. mil, ponieważ plastikowe łopatki wirnika ulegają degradacji, odłamują się i mogą dostać się do silnika i powodować gorące punkty.

Zastanawiałem się tylko, czy Maserati zajęło się tym problemem.

Przy okazji, mam naprawdę trudny wybór między Ghibli a GT. Lubię je oba!
Ghibli ma nowszy design i podoba mi się pomysł na miejsce dla 4 osób i napęd na wszystkie koła, ale myślę, że GT byłoby przyjemniejsze w prowadzeniu, a v8 w GT jest tak wyjątkowe.
Kupiłbym oba używane, więc mógłbym również kupić nowsze Ghibli za te same pieniądze co starsze GT. Muszę jeszcze raz przejechać się oboma.

Dziękuję za pomoc! Russ DeJulio Pittsburgh PA

Widziałem post od kogoś na stronie, w którym napisano, że istnieje wąż chłodzący do wody, który chłodzi skrzynię biegów, gdy się nagrzewa. Wąż kosztuje poniżej 10 dolarów, ale robocizna to 1000 dolarów, aby go wymienić. W poście napisano również, że płyn chłodzący jest taki sam, który chłodzi silnik, więc samochód musi być odholowany do serwisu, jeśli wycieka.

Wiem, że wszystkie samochody mają problemy, moja pompa wody 911 z 2006 roku musi być wymieniana co 5 lat lub 30 000 mil, ponieważ plastikowe łopatki wirnika ulegają degradacji, pękają i mogą dostać się do silnika i powodować gorące punkty.

Zastanawiałem się tylko, czy Maserati rozwiązało ten problem.
Myślę, że wiem, co masz na myśli. I nie, nie sądzę, żeby były jakieś zmiany części, ale Maserati nie zawsze mówi ludziom :)

Z pewnością nie jest to zbyt powszechny problem, chociaż

C

Zawsze chciałem egzotyczny włoski samochód, jedynym Ferrari, którym jeździłem, był 308 znajomego z 1983 roku. Uwielbiam linie Ferrari California, ale jego cena używana (jak wiesz) jest dwa razy wyższa niż Maserati GT i nie chcę kabrioletu, więc wydaje się, że Maserati jest właściwym rozwiązaniem. Muszę tylko przejechać się oboma Maserati, żeby się zdecydować, a potem obserwować sieć w poszukiwaniu ładnego w Maserati BLUE!!

Czytając sporo postów na różnych wątkach, wydaje się, że awaria składania do przodu fotela pasażera jest dość powszechnym problemem w tych samochodach (w tym w moim). Jeden lub dwóch użytkowników z powodzeniem rozwiązało ten problem, używając metody resetowania opisanej w instrukcji, ale inni (ponownie, w tym mój samochód) nie mieli takiego szczęścia. Mam wizytę serwisową u dealera za kilka tygodni i dowiem się, w czym problem, ale zastanawiam się, czy ktoś wie, co dokładnie jest tego przyczyną; czy jest to moduł w szynie fotela, czy jakaś inna część mechaniczna lub elektryczna? Wszystkie inne funkcje regulacji położenia fotela działają dobrze, tylko ta funkcja jest najwyraźniej dotknięta, i wygląda na to, że dzieje się tak tylko z fotelem pasażera. Użytkownik, który właśnie kupił '17 GT i zamieścił wprowadzenie, również wspomniał o tym samym problemie. Więc... czy to epidemia awarii komponentów?

Mam GTS z 2013 roku z Skyhook i właśnie zapaliła się kontrolka zawieszenia z komunikatem "sprawdź zawieszenie", a samochód jedzie bardzo szorstko, jak low rider. Jakieś pomysły, czego szukać lub co przetestować, aby ustalić problem?

Brak kontrolki ABS, tylko oferta sprawdzenia zawieszenia i zdjęcie amortyzatora. Coś zdecydowanie jest nie tak, ponieważ samochód jedzie bardzo ciężko. Nie ma znaczenia, czy włączę tryb sportowy, czy nie, nadal otrzymuję ostrzeżenia, a samochód nadal jedzie ciężko. Wszelka pomoc mile widziana. Z góry dziękuję, Clark

21 - 40 of 121 Posts